Viking Runecraft

Viikingit olivat skandinaavista alkuperää olevia merenkulkijoita, jotka purjehtivat tuhat luvun tienoilla pitkin Eurooppaa ryöstöretkillään. Viikingit ovat jättäneet jälkeensä paljon hurjia legendoja ja viikinkien tarunomainen maine elää yhä tänä päivänä. Nykyajan populaarikulttuurissa on viimevuosina näkynyt vaikutteita viikingeistä, monet suositut TV- sarjat mm. perustavat viikinkien salaperäiseen mytologiaan.  Nyt inspiraatiota viikingeistä on ottanut myös peliyhtiö Play N Go, jonka slotissa Viking Runecraft pelaaja pääsee mukaan viikinkien ryöstöretkelle!

Viking Runecraftissa on  7×7 peliruutu sekä putoilevat voittosymbolit.  Pelin symboleina toimivat eriväriset perussymbolit, jotka kuuvaavat viikinkien aakkosia, riimuja. Symboleista löytyy myös viikinkeille tärkeitä esineitä; viikinkikypäriä ja kirveitä. Voitto tulee, kun saa yhdistettyä vähintään viisi samanlaista symbolia pysty- tai vaakasuorassa. Tällöin voittosymbolit häviävät ja  ylhäältä tippuu uusia symboleita niiden tilalle. Pelissä on eri tasoja, ja pelaaja pääsee korkeammalle tasolle onnistuttuuaan tyhjentämään kullekkin tasolle valitun voittokuvin. Jokaisella tasolla on oma jumalansa ja jokaisella jumalalla on oma erikoisominaisuutensa. Ukkosenjumala Thor muuttaa sattumanvaraisesti 5-9 symbolia wildeiksi, jolloin syntyy uusia voittoyhdistelmiä. Od puolestaan muuttaa neljä symbolia wildeiksi satunnaisiin kohiin peliruutua, kun taas Heimdall luo jokaiselle riville wildin. Viimeisinpänä muttei vähäisinpänä Fereya antaa sinulle wildeja niin kauan kunnes voittoyhdistelmä muodostuu, wau!

Pelin erikoisominaisuudet eivät kuitenkaan lopu tähän, vaan pelissä on myös bonuspelejä ja ilmaiskierroksia. Viking Runecraftissa kaikki voitot täydentävä tuhon mittaria ja kun mittari viimein täyttyy, bonuspeli käynnistyy. Bonuspelejä on monia erilaisia. Ensimmäinen niistä on Fury of Fenrir, jossa osa linjoista räjähtää ja symbolit vaihtuvat toisiksi. Judgment of Jördmundgard- bonuspelissä taas symbolit peliruudun päästä päähän olevalla välillä muuttuvat samanlaisiksi.  Kolme symbolia syttyvät tulee ja niitä ympäröivät symbolit palavat pois, jolloin palaneiden tilalle tulee samanlaisia symboleita kun Scorching of Surtr- bonus aktivoituu. Lure of Lokin aikana valitaan kaksi satunnaista symbolia, toinen näistä symboleista häviää täysin peliruudulta ja toisen kohdalla kyseiset symbolit katoavat peliruudulta. Kun bonuspeli on ohi, tuhon mittari tyhjenee. Jos tuhon mittari täyttyy uudestaan jo bonuspelin aikana, Ragnarök- ominaisuus eli ilmaispeli käynnistyy. Tuhon mittari on mahadollista myös tuplaladata, ennen kuin bonuspelit käynnistyvät. Tuplalatausta seuraa automaattisesti Ragnarök- ominaisuuden käynnistyminen. Ragnarökin aikana tuhon mittari korvataan maailmanlopun mittarilla, jonka täyttyessä todella rikastut, voit nimittäin saada voittosi jopa 15- kertaisina!